Özet İçerik

“Bu adaya geldiğimizde sadece harfler vardı, taştan harfler, kumdan harfler, buluttan harfler, balıktan harfler, yapraktan harfler… ve bizim dışımızda herkes birbirine “Ben Kimim?” diye soruyordu.”

“Ben Kimim? Adası” atölyesinde “Belirlenen bir kurgusal atmosfer içinde, aynı kurguda derinleşerek Türkçe dersi kazanımlarını nasıl ele alırız? Okuma çalışmalarını boyutlandırmak, kitabı canlandırmak, okuma tutum ve becerilerinin gelişmesi için yeterli mi? Peki çocuklar okuduklarına eleştirel bir bakış açısı nasıl getirecek? Yazma isteği nasıl oluşur? Neden oluşmaz? Dil bilgisi konularını bilgi odaklı değil, yaşantı odaklı ele almak mümkün mü?” gibi sorulara cevaplar aranır. Örnek kurgulardan yola çıkılan atölyenin ikinci bölümünde öğretmenler ile beraber kazanımlara yönelik kurgular oluşturulur ve yaratıcı dramanın yöntem olarak kullanımına yönelik becerileri desteklenir.

Eğitimci: Fisun Aykır
Katılımcılar: Türkçe öğretmenleri, edebiyat öğretmenleri, sınıf öğretmenleri, dil dersi öğretmenleri ve yaratıcı dramayı derslerinde, sunumlarında yöntem olarak kullanmanın yollarını arayan tüm eğitimciler.
Tüm Eğitimler İçin Tıklayın
Paylaşın ya da Talip Eidn
error20
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20